Hoe een huis zoeken?
Hoe kan je huizen zoeken?
1. Regionale/nationale immokantoren
Zet de namen van de makelaars uit je buurt met prio in je gsm en zorg ervoor dat ze jou ook kennen. Dit zijn je nieuwe vrienden! Deze mensen zijn immers speurneuzen met serieus prof gehalte. Dankzij hun connecties weten zij veelal welke huizen er te koop worden aangeboden nog voor de buurt het weet. Je begrijpt het: een goede relatie met je immomakelaar is goud waard.
2. Zoekertjeswebsites
immovlan.be, immoweb.be, … wie wil zoekt zich suf! Tip: geef je voorkeuren in en ontvang elke morgen bij je koffie een e-mailoverzicht van de huizen/gronden die aan je zoektermen voldoen.
3. Op buurtbezoek
Niet elke verkoper heeft contact met een immokantoor of vindt zo maar eventjes de weg naar online (ze bestaan, jawel). En dus is de kans reëel dat je op een mooie zondagochtend tijdens een verkenningstochtje zo maar even je droomhuis tegen het lijf loopt.
4. Via kennissen
Spread the word! Want de broer van de buur van je moeder haar tante kan wel eens een stuk grond verkopen dat helemaal je ding is.
5. Via familie
Al eens gevraagd aan je tante of nonkel of ze geen lapje grond te koop hebben liggen? Of misschien denken ze er wel aan om kleiner gaan wonen nu de kinderen het huis uit zijn en kan je hun woonst op de kop tikken.
6. Tijdschriften
In vakbladen, regionale kranten of de reclameblaadjes: je spot echt overal immozoekertjes. Neem een koffie, een gebakje en blader je droomhuis tegemoet.
7. Gemeentehuis
Wist je dat de meeste gemeentes een lijst hebben met daarop alle te koop aangeboden huizen? Bovendien: voor richtlijnen over bouwen en verbouwen? Eén adres, het stadsbestuur!
Nog meer weten over de zoektocht naar een huis? Ook onderstaande artikels kunnen waardevol voor jou.
Hier vind je al onze simulatietools
En dan hebben we het nog niet gehad over wat je op je lening zelf kan besparen!
Verruim je kennis rond de hypothecaire lening
Ebook 'Een huis kopen, wat kost dat'
Een huis kopen, hoe doe je dat? Dit gratis e-book legt je stap voor stap uit wat je to do’s zijn. Succes met je woondroom!
Ebook '7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis'
Een compromis is namelijk allesbehalve voorlopig en vraagt een aandachtige aanpak.
Ebook 'In 12 stappen naar je huis'
Kwestie van te weten wat je te wachten staat, lijsten we even de twaalf grootste hoofdstukken voor je op.