Home Blogs “Ondernemen met vrienden, een bewezen concept en 100% geloof in de klantgerichte aanpak.”

“Ondernemen met vrienden, een bewezen concept en 100% geloof in de klantgerichte aanpak.”

Na anderhalf jaar gewerkt te hebben als Network Director bij hypotheek.winkel, neemt Rich Balluku nu zelf de stap om franchisenemer te worden. Zijn geloof in het concept en de klantgerichte aanpak van hypotheek.winkel is zo groot dat hij besloot om zelf aan het roer te staan van zijn eigen franchise. We spraken met Rich over zijn keuze, zijn toekomstplannen en waarom hij anderen zou aanraden om ook franchisenemer te worden.

Rich, je was tot voor kort Network Director bij hypotheek.winkel. Na anderhalf jaar in die rol heb je beslist om zelf franchisenemer te worden. Dat is natuurlijk een enorm compliment voor hypotheek.winkel. Wat heeft je doen besluiten om deze stap te zetten?

Rich: “Klopt, ik heb anderhalf jaar met veel plezier gewerkt als Network Director, waar ik verantwoordelijk was voor het aantrekken van nieuwe franchisenemers. Maar na een tijd begon het idee om zelf een zaak op te starten echt te kriebelen. Ik geloof enorm in het concept van hypotheek.winkel, en er zijn verschillende redenen waarom ik nu zelf franchisenemer ben geworden. Het concept is zo sterk dat ik er volledig achter sta. Bijvoorbeeld, bij nieuwe klanten gaat de laptop het eerste halfuur niet eens open. We focussen ons volledig op de klant en zijn of haar behoeften. Pas daarna kunnen we advies geven dat écht afgestemd is op de situatie van die persoon.”

Dat klinkt als een erg klantgerichte aanpak. Wat zijn volgens jou de grootste voordelen voor klanten die bij hypotheek.winkel aankloppen?

Rich: “Het mooiste van hypotheek.winkel is dat we voor onze klanten kunnen zoeken bij 25 verschillende banken. We zijn dus niet gebonden aan één aanbieder, wat betekent dat we het beste voorstel kunnen vinden dat perfect aansluit bij de situatie van de klant. Daarbij is het ‘Know Your Customer’-principe voor ons niet zomaar een verplichting, het is een voorrecht. We nemen de tijd om echt te luisteren naar wat de klant nodig heeft. En als ondernemer krijg ik de vrijheid om dat op mijn eigen manier te doen, binnen een bewezen concept.”

Je hebt ervoor gekozen om je franchise in Brussel te vestigen. Waarom precies daar?

Rich: “Brussel is een heel internationale stad, met een divers publiek dat vaak niet goed op de hoogte is van de complexiteit rond vastgoedtransacties in België. Dat creëert een grote nood aan expertise en ik vind het geweldig om daarin een rol te kunnen spelen. Daarnaast is Brussel ook gewoon mijn thuis. Ik werk letterlijk in mijn achtertuin. Op 10 minuten wandelen sta ik op kantoor. Die combinatie van werken in een dynamische stad en zo dicht bij huis is voor mij ideaal.”

Wat hoop je te bereiken in de komende jaren met je franchise?

Rich: “Mijn doel is om binnen onze vennootschap vijf winkels te openen en een team van tien hypotheekexperten te hebben. Daarnaast wil ik heel graag een werkomgeving creëren waar mensen zich echt goed voelen. Het lijkt me fantastisch om op een dag te kunnen zeggen dat we ‘Employer of the Year’ zijn geworden omdat we zo’n fijne werkplek hebben. Ondernemen met vrienden, dat is ook iets wat ik geweldig vind. Ik omring me elke dag met mensen met wie ik graag samenwerk, en dat maakt het allemaal zoveel leuker.”

Tot slot, wat zou je zeggen tegen iemand die twijfelt om franchisenemer te worden bij hypotheek.winkel?

Rich: “Gewoon doen! Als je houdt van ondernemen en het idee om binnen een sterk, bewezen concept te werken spreekt je aan, dan is dit een geweldige kans. De kans dat het slecht gaat is klein, maar de kans dat het goed gaat kan enorm zijn. Bovendien ben je constant bezig met iets wat echt een verschil maakt voor mensen. Het is echt een win-win situatie.”

Interesse om ook franchisenemer te worden?